1 augustus 2023

Vanaf het moment van bekendmaking van de permanente sluiting van de kliniek in november 2022 bestond er voor cliënten de mogelijkheid om patiëntgegevens op te vragen. Vanwege beëindiging van ons praktijkmanagementsprogramma is dat na 9 maanden, dus na 1 augustus 2023 niet meer mogelijk.
 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor actueel nieuws over dierenkliniek Buitenwoel verwijzen we u naar onze Facebookpagina: Dierenkliniek Buitenwoel. De facebooksite is ons communicatiekanaal voor snelle en actuele berichtgeving  vanuit de kliniek.  Alleen deze wordt na 31 december 2022 niet langer bijgehouden door ons.


 

31 december 2022

 

Hieronder staat de berichtgeving gedaan in november, omtrent de achtergronden die aanleiding zijn geweest tot sluiting van de kliniek. De genoemde data zijn gepasseerd en daarmee is de sluiting nu een feit. Zoals ook elders vermeldt, kunt u voor reacties op de sluiting en/of het stellen van vragen  (bv het opvragen van dierdossiers) een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Binnen enkele werkdagen krijgt u dan een reactie op uw mailadres. Dank voor uw vertrouwen al die jaren dat ik blij en vreugdevol voor u mocht werken in de kliniek.  

Gezond 2023 gewenst voor mens én dier. Het ga u wel. 

Klaas Braam en het hele Buitenwoel Team.

 
 
 
 
 19 november 2022

Een landelijk tekort aan dierenartsen…….en het gevolg daarvan

De voorzitter van Koninklijke Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) deed in een column in augustus 2022 de volgende uitspraak:

“Er is de laatste tijd veel te doen rond het tekort aan dierenartsen. De KNMvD wordt regelmatig gevraagd hierover uitspraken te doen…. Het grootste probleem is de werkdruk waaronder dierenartsen gebukt gaan; de diergeneeskundige zorg lijkt vooralsnog niet in gevaar. Al ‘piept en kraakt het’ op sommige plekken in Nederland en neemt een aantal praktijken geen nieuwe patiënten meer aan.” (Sophie Deleu – voorzitter KNMvD)

In november 2022 blijkt deze uitspraak duidelijk achterhaald. Het ‘piept en kraakt’ niet alleen. Het ‘breekt’ zelfs in Veendam bij Dierenkliniek Buitenwoel, en de diergeneeskundige zorg in de regio Veendam komt wél in gevaar.

De jongere collega’s bij Dierenkliniek Buitenwoel zijn vol plannen, idealen en willen hun hart volgen. Met als gevolg dat Anne is vertrokken naar Kameroen, om daar te gaan werken in een opvang voor chimpansees. Leonie gaat haar grote liefde achterna naar het buitenland. En ook Marien en Lisa volgen hun hart in een verlangen te reizen, te trekken en te werken in het buitenland. Drie vertrekkende dierenartsen binnen enkele maanden.

Vanaf het bekend worden van de eerste vrijkomende positie is intensief, uitvoerig en op allerlei manieren aandacht gevraagd voor de vacatures, om een team op volle sterkte te behouden. In binnenland en in het buitenland hebben we gezocht. Dit alles heeft 5 maanden later helaas niet één sollicitant opgeleverd. Een dierenkliniek kan niet zonder dierenartsen. En wanneer géén van de twee of drie vacatures kunnen worden opgevuld ontstaat er een ernstig probleem, wat in de nabije toekomst niet plots zal veranderen. Dit gegeven heeft mij na flink nadenken en alles afwegend het volgende doen besluiten: vanaf 1 november ga ik toe werken naar een beëindigen van de kliniek- werkzaamheden.  En vanaf 1 januari 2023 zal Dierenkliniek Buitenwoel moeten stoppen met het verlenen van diergeneeskundige zorg.  Een zure maar ware conclusie. Dit besluit valt mij zwaar en doet me zeer. Maar ik zie geen andere mogelijkheid. Er is geen mismanagement, geen financiële problemen, geen vertrouwensbreuk met het publiek, maar …. er reageren gewoonweg geen dierenartsen die bij Dierenkliniek Buitenwoel willen komen werken en zich willen vestigen in onze mooie regio. 

U bent eigenaar van huisdieren waarvan u de zorg aan ons toevertrouwde. U zult een andere vaste dierenarts moeten zoeken in de regio. Ik hoop dat dat lukt en tegelijk ben ik bezorgd. Andere praktijken hebben ook vacatures. Enkele van hen kennen een patiëntenstop.  De diergeneeskundige zorg in onze regio is zeer zorgelijk!

Ik dank u voor het in mij en mijn team gestelde vertrouwen. Tientallen jaren lang.  En dan spreek ik namens allen die er werk(t)en: Anne Baauw, Leonie van der Horst en Marien Hekkelman en zijn partner Lisa Rispens, evenals de paraveterinairen Femmy Hebers, Marjan Dekker, Tina Keizer en Sjak Doorn.

Voor de toekomst van uzelf en uw huisdieren wens ik u allen gezondheid en al het goede.

Hartelijke groeten, mede namens mijn vrouw Hinke,

Klaas Braam

PS Wilt u reageren? Dat kan, maar dan graag via de mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Wilt u de patiëntengegevens van uw huisdier(en) toegestuurd krijgen dan kunt u die vraag stellen op het zelfde mailadres.

 
 
Back to top