Lisa Rispens

 

Mijn naam is Lisa Rispens. Sinds juni 2019 ben ik het team van de Buitenwoel komen te versterken. Ook ik heb mijn studie Diergeneeskunde gedaan in Belgie. Als rasechte noordeling blij om weer terug te zijn en in de buurt van familie. Samen met Marien en onze 2 katten vermaak ik mij meer dan prima in Veendam.

 

Na een jaar in een andere praktijk te hebben gewerkt, werk ik nu 1,5 dag bij de Buitenwoel en de overige 3 dagen werk ik in Appingedam tussen de koei’n. U kunt mij op dinsdag en donderdag tegenkomen in de Buitenwoel. Ook ik ben afgestudeerd in de richting van de herkauwers en werk met veel passie tussen de koeien, schapen en geiten. Echter ook voor de gezelschapsdieren draai ik mijn hand niet om.

 

Waar Marien graag kookt, ben ik meer van het bakken. Ook reis ik erg graag!

Marien Hekkelman

 

Mijn naam is Marien Hekkelman. Ik ben sinds de zomer van 2017 aan het werk in Dierenkliniek Buitenwoel. Geboren en getogen in de betuwe. Direct na mijn studie Diergeneeskunde in Belgie vertrokken naar het hoge noorden. Samen met mijn vriendin Lisa (zie hierboven) en onze 2 katten Ellen en Steve wonen we in Veendam.

 

Ondanks afgestudeerd in de richting herkauwers, sta ik ook met erg veel plezier in de spreekkamer of operatiezaal. Mede door de opleiding van Klaas ben ik uitgegroeid tot een allround dierenarts, wat het werk erg afwisselend en uitdagend houdt. Samen met het team, ben ik altijd op zoek naar de beste behandeling voor uw dier.

 

Naast het werk tussen de dieren sta ik ook graag in de keuken, reis ik graag of vlieg ik rond in het vliegtuig van mijn vader.

Klaas Braam is als dierenarts, samen met zijn vrouw Hinke, eigenaar van Dierenkliniek Buitenwoel. In 2016 vierde hij een jubileum, namelijk dat hij 35 jaar lang het mooie beroep van dierenarts mag uitoefenen. Zijn liefde voor het vak is er één van vader op zoon. Sinds 1945 is "dierenarts Braam" een bekende naam in Veendam en omgeving.

Klaas zijn voorkeur en interesses zijn breed. Lag eerst de nadruk op de landbouwhuisdieren, tegenwoordig ligt die duidelijk bij de gezelschapsdieren. Dit maakt hem tot een allround dierenarts. Speciale interesse heeft hij voor de chirurgie, voor duivengeneeskunde en voor bijzondere diersoorten. Samen met collega's en assistentes streeft Klaas naar service en diergeneeskunde op een hoog niveau. Het is hem er alles aan gelegen dat Dierenkliniek Buitenwoel zich meten kan met andere klinieken. Zijn spreuk is: "Zorg leveren aan dieren alsof het je eigen huisdier is."

Naast zijn werk is Klaas christen en actief op kerkelijk vlak. Dat maakt tegelijkertijd duidelijk dat we als praktijk een helder en eerlijk beleid willen voeren. En daar mag u ons op aanspreken!

Hinke is de laatste jaren iets minder actief betrokken bij de praktijk, maar u kunt haar aan de telefoon krijgen, in de weekenden aantreffen, of bij afwezigheid van één van de assistentes tegenkomen als invalster. Hinke is afkomstig uit het onderwijs, en als vrijwilligster betrokken bij kerkelijk pastoraat en hulpverlening. Verder heeft ze heel veel hobby's en interesses!

Mijn naam is Spencer Ouwerkerk, geboren en getogen aan de rand van Rotterdam, waar toen nog boerenbedrijven in de directe omgeving konden bestaan. ’s Ochtends gewekt door de gevoederde varkens,...en dat vlak bij de grote stad!

Interesse voor het vak van dierenarts ontstond al vroeg en met vier dierenartsen in de familie volop gelegenheid,die keuze aan de praktijk te toetsen.

Via Den Helder (dienstplicht bij Marine), Utrecht (studie diergeneeskunde), steeds verder Noord-oostwaarts getrokken. Vanaf 1987 aan de slag als dierenarts, eerst op de Veluwe, later in het Groninger Westerkwartier. Q-koorts en rugklachten veroorzaakten mede, be-eindiging van mijn praktijk.

Sinds 2006 werk ik als zelfstandig waarnemend dierenarts door heel Nederland, met een half jaar uitstapje(?) naar Nieuw Zeeland(wat een fantastisch land!). Sinds 2 jaar, onder anderen, enkele dagen per week en in vakantietijd, bij en met collega Klaas Braam in Dierenkliniek Buitenwoel,  met veel  plezier!

Variatie in werkplek, patienten en eigenaren vind ik fijn en uitdagend. Ik streef ernaar met aandacht en  toewijding het leven voor mens en dier, patient en eigenaar, gezelschaps- en landbouwhuisdier te veraangenamen.

Inmiddels geniet ik met mijn partner, onze kinderen en kleinkinderen van onze nieuwe woonplek in De Groeve. Als het effe kan trek ik er op uit om lopend, fietsend of varend te smullen  van de rust en ruimte die deze prachtige omgeving te bieden heeft.

Mijn naam is Femmy, sinds mei 2002 ben ik werkzaam als paraveterinair  bij Dierenkliniek "Buitenwoel". Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen.
Na mijn 4 jarige opleiding Veehouderij aan de AOC Terra in Emmen, kon ik instromen in de 3e klas van de 4-jarige opleiding Paraveterinair. Ik doe alle voorkomende werkzaamheden op de praktijk, dat maakt het werk ook leuk en afwisselend.
Uiteraard hebben we thuis ook dieren:2 katten, 1 hond, 2 konijnen en 2 paarden.
Onze hond Jadi is ook regelmatig op de praktijk aanwezig, omdat ze anders te lang alleen thuis is.

Ik ben Frederika Akkermans-Timmer en werk nu sinds januari 2015 met veel plezier bij dierenkliniek Buitenwoel! Ik heb in 2009 de 4 jarige opleiding paraveterinair afgerond. Hiervoor heb ik ook nog de opleidingen paardenhouderij en dierverzorging afgerond.
Voordat ik hier kwam werken heb ik bij een andere dierenkliniek en bij de zeehondencrèche gewerkt. Mijn passie ligt dan ook echt bij de dieren.

Ik ben getrouwd met Marthijn en we hebben samen twee dochtertjes, Suzanna en Evelina.

Natuurlijk kunnen er bij ons ook geen dieren ontbreken en we hebben dan ook een hond, 2 katten, paarden, konijnen en kippen.

Verder geef ik nog paardrijles, zelf vind ik het ook erg fijn om te gaan paardrijden en mennen. En bespeel ik nog een instrument in een brassband.

Ik ben Marjan Dekker sinds december 1996 gediplomeerd paraveterinair.
Sinds december 2009 werk ik met veel plezier bij Dierenkliniek Buitenwoel en doe daar alle voorkomende werkzaamheden. Daarvoor ben ik vele jaren werkzaam geweest in een andere praktijk. 

Ik ben getrouwd met René en we hebben samen 1 zoon Xander. We wonen in Winschoten. Thuis hebben we alleen een kat Tiësto. Een grote hobby is veel tijd doorbrengen met mijn gezin en op vakantie gaan naar de zon. 

Ik ben Emmy Visscher en woon met mijn man Koos, hond Tommie en hond Floortje in Muntendam. Sinds september 2014 mag ik 4 ochtenden werken in deze prachtige praktijk. Na een donkere periode, heeft dit gezorgd voor weer kleur in mijn leven. Ik ben het manusje van alles. Ik zorg dat alles schoon is, neem de telefoon aan en deel heel graag knuffels uit aan de beestjes....ook zorg ik voor een bloemetje o.i.d op de balie. Met dieren en bloemen bezig zijn betekent veel voor mij. Ik hoop het nog heel lang te mogen doen.